children studying

Sociale samenwerking: Dzukou en Akshar

Dzukou's doel: plastic voor eenmalig gebruik minimaliseren

De missie van Dzukou is om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik op de werkplek en thuis te verminderen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Dzukou heeft tot doel sociale verantwoordelijkheid te bevorderen en het bewustzijn te vergroten over de negatieve gevolgen van plasticvervuiling voor leefgebieden van wilde dieren en menselijke omgevingen.

Samenwerking met Stichting Akshar

Dzukou werkt samen met de Akshar Foundation om kennis en bewustzijn over plasticvervuiling te verspreiden. De Akshar Foundation is een modelschool in Assam, India, die innovatieve lesmethoden aanbiedt. De stichting bevordert onderwijs en milieuherstel door elke leerling zijn schoolgeld te laten betalen met plastic dat hij thuis heeft opgehaald. De campus heeft ook een recyclingcentrum voor plastic waar studenten parttime vrijwilligerswerk doen om niet-recyclebare, droge, plastic verpakkingen te verwerken tot eco-bakstenen.

Kindgerichte onderwijsmethodologie bij Akshar Foundation

De Akshar Foundation volgt een kindgerichte onderwijsmethode die kwaliteitsonderwijs bevordert en kinderarbeid uitroeit. Ze gebruiken een systeem genaamd meta-teaching, waardoor alle kinderen individuele ondersteuning en aanmoediging krijgen om effectief te leren. Oudere en ouderejaarsstudenten geven les aan jongere studenten en assisteren als onderwijsassistenten. De stichting biedt dagelijks privébegeleiding aan elk jong kind, waardoor ze worden gemotiveerd om te leren en vragen te stellen.

Beloningen voor leren en het stimuleren van academische vooruitgang

De meerderheid van de gezinnen in India heeft meerdere kinderen en een minimuminkomen, wat het volgen van een opleiding een uitdaging maakt. Akshar beloont studenten die vrijwillig deelnemen aan het leren en hun gezin helpen, en motiveert hen om meer te leren om meer beloningen te ontvangen. De onderwijsvaardigheid van studenten wordt gemeten door middel van zelfevaluatie, waarbij ze hun kritisch denken, communicatie, empathie, geduld en motivatie beoordelen.

Balans tussen praktische vaardigheden en abstract leren

Het curriculum van de Akshar Foundation combineert praktische vaardigheden met abstract leren, waardoor studenten vaardigheden verwerven die hen kunnen helpen geplaatst te worden op hogescholen en hooggekwalificeerde handelsbanen. Deze aanpak draagt ​​bij aan het minimaliseren en uitbannen van kinderarbeid en biedt studenten tegelijkertijd de kennis die ze nodig hebben om te slagen op de arbeidsmarkt.

Dzukou en Akshar's duurzame toekomst

Dzukou en de Akshar Foundation streven ernaar het gebruik van plastic te verminderen en te recyclen voor een duurzame toekomst. Beide organisaties ondersteunen het behoud van het milieu en duurzame ontwikkeling. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen is niet genoeg, het verspreiden van bewustzijn en het recyclen van reeds bestaande kunststoffen zijn net zo belangrijk voor een beter milieu. Lees hier meer over Akshar.

laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.